2022-04-14 09:32:26• hírek • Bede Emőke

Megvan a kivitelező a Szatmárnémeti felé épülő M49-es első szakaszához

„Megvan a kivitelező Magyarországon a Szatmárnémeti felé épülő M49-es gyorsforgalmi út első szakaszához. Palkovics Lászlo miniszter úrral körülbelül egy évvel ezelőtt egyeztettünk arról, hogy csatlakoztatjuk Szatmárnémetit az európai úthálózatra, ami lassan valósággá is válik” – számolt be a hírről közösségi oldalán Kereskényi Gábor polgármester.

A Magyar Építők tájékoztatása szerint az európai közbeszerzési értesítőben (TED) tették közzé a tender eredményét, melynek értelmében a Szatmárnémeti felé gyorsforgalmi kapcsolatot teremtő fejlesztést az M3-as autópálya és Ököritófülpös között a Duna Aszfalt Zrt. fogja megvalósítani nettó 138 milliárd forintos, azaz jelenlegi árfolyamon közel 370 millió eurós szerződéses értéken. A Duna Aszfalt Zrt. a tenderen a Strabagot, valamint a Dömper Kft., a Subterra-Raab Kft. és a Pannon-Doprastav Kft. alkotta konzorciumot előzte meg.


A projekt megvalósítása során a kivitelezőnek egy 28,2 km hosszú, egybefüggő négysávos autóutat kell megépítenie, egyebek mellett négy különszintű csomóponttal és öt körforgalmi csomóponttal, egy kétoldali komplex és egy egyszerű pihenővel. Ezen felül Győrtelek térségében létrejön egy 3,3 km hosszú elkerülő út, másodrendű főútként. A feladat része továbbá hét autópályahíd kivitelezése is, melyek közül mindenképp kiemelendő a Kraszna felett építendő híd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: